Як імпортувати файли звітів CSV до бази даних?

BE Product imageAE Product image

AIDA64 Business і Network Audit дозволяє імпортувати файли CSV до бази даних. Таким чином, ви можете легко додати файли звітів CSV, згенеровані раніше або на комп’ютерах, не підключених безпосередньо до мережі компанії, до вашої центральної бази даних інвентарю.

Якщо ми вирішимо зберігати звіти, зібрані в запланований час із клієнтських комп'ютерів, в окремих файлах, а не в базі даних, нам слід виконати наступні кроки. Давайте створимо спільну папку для звітів з дозволом «Змінити», до якої всі клієнти мають доступ лише з дозволом «Запис» NTFS. Запущено на клієнтах, AIDA64 зможе копіювати звіти сюди.

Тека може бути: \\Server2012\Shares\AIDA64_Reports.

Тоді у нас є два варіанти, щоб додати файли звітів CSV до нашої бази даних. У диспетчері баз даних AIDA64, який можна використовувати для підтримки баз даних SQL та зчитування звітів із існуючих баз даних, ми можемо зробити це вручну, клацнувши «Операції» в головному меню, а потім вибравши «Вставити файли звітів у базу даних». Тут ми можемо вибрати окремі файли або папку, де зберігаються звіти.

Але ми також можемо автоматизувати цей процес за допомогою параметрів командного рядка. Зокрема, нам знадобиться перемикач /CSV2SQL [папка], щоб вставити всі звіти з вибраної папки в базу даних SQL. Ми можемо створити заплановану задачу на головному комп’ютері для виконання цього завдання. Вам не потрібно хвилюватися, файли, які вже імпортувалися, більше не буде імпортовано.

Нам потрібно відкрити Планувальник завдань, а потім знайти Дії | Створити завдання. На вкладці Тригер натисніть «Новий» та створіть новий тригер.

У полі Program/Script на вкладці Нова дія нам потрібно перейти до виконуваного файлу AIDA64, знайденого в мережевому ресурсі, і додати необхідні параметри командного рядка. Наприклад: \\SRVR2012\Shares\AIDA64BE\aida64.exe /CSV2SQL \\SRVREN\Shares\AIDA64_Reports\

Тоді нам потрібно встановити привілеї та поставити прапорець «Запустити, чи ввійшов користувач чи ні».

Щоб прочитати про те, як налаштувати бази даних для роботи з AIDA64, клацніть тут.