Як створити звіт про машини Linux?

BE Product imageAE Product image

Розширення Linux для AIDA64 має зберігатися в спільній мережі Windows. По-перше, нам потрібно створити користувача спеціально для створення звітів. Потім з цим користувачем ми повинні створити спільну мережу, до якої він зможе отримати доступ з дозволами «Повний», а також виключно «Читання & «Виконати» дозволи NTFS. Наприклад, назвіть цю папку \\IP_адреса_сервера\LinuxExtensionForAIDA64. Звичайно, ми також можемо використовувати ім’я сервера замість IP-адреси сервера. Тепер нам потрібно скопіювати сюди вміст LinuxExtensionForAIDA64.tar.gz.

Якщо ми хочемо зберігати звіти в цьому спільному ресурсі, ми повинні створити спеціальний спільний доступ папки з дозволом «Запис» NTFS. Якщо ми створюємо окремий спільний ресурс для звітів, ми повинні звернути увагу на те, щоб підключити його також на клієнті Linux!

Запуск програмного забезпечення

Найефективнішим способом запуску розширення Linux для AIDA64 є використовувати сценарій. Спочатку нам потрібно створити файл сценарію, а потім зберегти його в каталозі /usr/local/bin. Будь ласка, не забудьте змінити шляхи відповідно до конфігурації системи!

#!/bin/sh
# Виберіть файл, який потрібно запустити
## aida64_x86, aida64_x86_static, aida64_x64, aida64_x86_static
AIDA64=aida64_x64
# Визначте шлях до спільної папки.
BIN=//Server/AIDA64
# Визначте шлях для монтування.
BIN_DEST=/mnt/AIDA64
# Визначте мову! (hu, en, de)
LN=uk
# Додайте ім'я користувача та пароль.
USER="ім'я користувача"
PASS="password"
DOMAIN="домен"
# Монтування спільних каталогів.
mount -t cifs $BIN -o sec=ntlm,username=$USER,password=$PASS,domain=$DOMAIN $BIN_DEST
$BIN_DEST/$AIDA64 -s 1 - o $BIN_DEST/report –g $LN
umount $BIN_DEST

Після того, як ми створили наведений вище сценарій, нам потрібно вирішити, як ми хочемо запустити програму.

Автоматизація

Рекомендується використовувати cron користувача root для планування на сервері. Додайте наступний рядок до файлу crontab, щоб створювати звіти щодня опівночі:

0 0    * * *  root   . /usr/local/bin/aida_report.sh

Якщо ми можемо забезпечити, щоб комп’ютери завжди працювали в запланований час, ми також можемо використовувати cron на клієнтах, але ми також можемо створювати звіти під час входу:

  • /etc/pam.d/login
    • необов'язковий сеанс pam_exec.so /bin/bash /usr/local/bin/aida_riport.sh

Імпорт звітів до бази даних

На сервері або клієнті Windows, звідки ми запускаємо розширення Linux для AIDA64, нам потрібно створити заплановану задачу. Це завдання автоматично імпортує звіти наших клієнтів Linux до нашої бази даних.

Нам потрібно відкрити Планувальник завдань, а потім вибрати Створити завдання. Натиснувши «Новий» на вкладці Тригери, нам потрібно створити новий тригер із щоденним плануванням.

Тоді ми повинні додати нову дію: запуск AIDA64 (із спільної папки) за допомогою необхідні параметри командного рядка.

Ми повинні використовувати параметр /CSV2SQL [папка], щоб перемістити вміст папки, де зберігаються звіти CSV, до нашого SQL бази даних.

Наприклад: \\Server\AIDA64Business\aida64.exe /CSV2SQL \\Server\LinuxExtensionforAIDA64

Нам потрібно вибрати «Запускати, чи увійшов чи ні» на вкладці «Загальні», як показано на знімку екрана.

Зауважте, що імпорт працюватиме, лише якщо ми вже маємо належним чином налаштовану базу даних. Інструкції щодо того, як ми можемо налаштувати нашу базу даних у AIDA64 Business та AIDA64 Network Audit, доступні у відповідному посібнику користувача AIDA64.

Звіти, які було імпортовано до бази даних один раз, більше не буде імпортовано.