Як отримати системну інформацію з віддалених ПК?

BE Product image

AIDA64 Business також може надати нам детальну інформацію про апаратне та програмне забезпечення з віддалених комп’ютерів. Під час сеансу віддаленого підключення ми побачимо деталі віддаленого комп’ютера як у меню сторінки, так і в інформаційному вікні.

Перш ніж використовувати цю функцію, ми повинні налаштувати локальний брандмауер!

Натиснувши «Дистанційне керування» в головному меню, ми можемо вибрати «Віддалена системна інформація, яка дозволяє нам підключитися до віддаленого ПК та подивитися на його апаратні та програмні компоненти. Щоб вибрати віддалений ПК, нам потрібно вказати його IP-адресу або назву.

Ми також можемо отримати доступ до інформації віддаленої системи в модулі «Моніторинг віддалених комп’ютерів», який можна запустити, натиснувши «Віддалений» у головному меню. Тут нам потрібно просканувати мережу та вибрати даний ПК. Потім у списку, що відображається на вкладці «Підключені», нам потрібно вибрати його та клацнути правою кнопкою миші, щоб відобразити контекстне меню, у якому можна вибрати «Інформація про віддалену систему». Ми також можемо активувати цю функцію, клацнувши Пульт на панелі меню.

На локальному та на клієнтському комп’ютері над областю сповіщень з’явиться спливаюча підказка, яка повідомить користувача про успішну або невдалу спробу встановити віддалене з’єднання. Під час віддаленого сеансу значок AIDA64 в області сповіщень стане червоним. Сповіщення про спливаючу підказку та піктограму можна приховати за допомогою параметра командного рядка /SILENT.