Як знайти певні файли або типи файлів у мережі?

BE Product imageAE Product image

Аудит бізнесу та мережі AIDA64 має функцію, яка називається File Scanner, яка дозволяє сканувати комп’ютери, підключені до мережі, на наявність певних імен та/або розширень файлів. Це може стати в нагоді, наприклад, в організаціях, де діє сувора політика безпеки. Використовуючи цю пошукову систему, ми можемо виявити всі музичні файли, що зберігаються на клієнтах, наприклад, і включити цей список файлів у звіти, які ми створюємо про них. Щоб включити такі списки файлів у звіти, достатньо налаштувати критерії пошуку та додати сторінку File Scanner до наших звітів.

У File Scanner ми можемо вибрати область для сканування, а також формати файлів, які ми шукаємо. Після завершення результати пошуку відображатимуться на сторінці Програмне забезпечення/сканер файлів у головному меню дерева. У нашому прикладі ми знайдемо тут список файлів mp3. Ми можемо легко знайти ці файли, використовуючи шлях, наданий AIDA64, і видалити їх, якщо необхідно. Якщо ми використовуємо AIDA64 Business, ми також можемо робити все це віддалено.

Конфігурація сканера файлів

Якщо ми хочемо перевірити, чи є файли mp3 на комп’ютерах (як у нашому прикладі вище), нам потрібно зробити наступне.

Відкрийте «Параметри» в AIDA64, знайдіть «Сканер файлів» у меню дерева, потім виберіть «Сканувати всі локальні диски». Використовуючи цю опцію, ми можемо переконатися, що ми перевіримо всі пристрої зберігання даних на ПК на наявність файлів mp3, які неможливо зберегти на корпоративних ПК нашої компанії.

Тоді на сторінці фільтра сканера файлів ми можемо вибрати типи файлів, поставивши прапорець «Аудіофайли» або поставивши прапорець «Різні файли» та вказавши розширення файлу (*.mp3).

Процес сканування файлів може зайняти кілька хвилин, тому, якщо нам потрібна така інформація в наших звітах про запаси, нам краще налаштувати AIDA64 на створення звітів рідше, наприклад , раз на тиждень замість одного разу на день.

Виконавши ці дії, ми зможемо знайти будь-які файли або розширення файлів на наших мережевих комп’ютерах.