Як відстежити зміни в апаратному та програмному забезпеченні?

BE Product imageAE Product image

Change Manager може значно полегшити роботу системних адміністраторів, оскільки він здатний відстежувати зміни в комп’ютерній мережі за допомогою файлів звітів CSV або бази даних SQL, що містять звіти AIDA64. Нам потрібно завантажити принаймні два або більше звітів у Менеджері змін, щоб переглянути зміни, які можна відобразити на семи вкладках (Комп’ютер, Користувач, Дата, Дата/Час, Подія, Компонент, Повний список). Натиснувши кнопку «Пуск», ми зможемо завантажити звіти з нашої бази даних, налаштованих у меню «Параметри».

Диспетчер змін можна використовувати для відображення змін між звітами аудиту мережі, створеними в різний час. Якщо ви хочете відстежувати зміни, пов’язані з обладнанням і програмним забезпеченням, у режимі реального часу, скористайтеся функцією попередження!

На вкладці "Загальні" в налаштуваннях менеджера змін ми можемо визначити, чи хочемо ми завантажувати звіти з бази даних або з папки, що містить CSV файли звітів. Під час виконання мережевого аудиту рекомендується зберігати звіти у форматі CSV, оскільки їх також можна імпортувати до бази даних пізніше, якщо потрібно. Використовуючи Конвертер звітів, також можна конвертувати наші звіти XML у звіти CSV.

На вкладці «Фільтр» ми можемо вибрати період часу, за який ми хочемо відображати звіти в Менеджері змін. Ми можемо перерахувати всі події або лише події за останні кілька днів, або ми також можемо встановити інтервал: у цьому випадку Менеджером змін використовуватимуться лише ті звіти, які були створені за вказаний інтервал дат. Ці налаштування полегшують пошук змін, наприклад, ми можемо переглядати зміни щотижня, оскільки переглядати всі зміни з перших звітів недоцільно.

На вкладці Компоненти ми можемо додатково відфільтрувати наші звіти, вибравши компоненти, які ми хочемо бачити у списку Менеджера змін. Цілком можливо, що звіт охоплює більше інформації, ніж потрібно, це при виборі компонентів може стати в нагоді. Наприклад, якщо ми хочемо лише переглянути зміни в апаратному забезпеченні, нам потрібно перевірити лише HW Components.

На вкладці Винятки ми можемо виключити комп’ютери або користувачів зі списку, щоб вони не відображалися в Менеджері змін. Наприклад, якщо ми не хочемо відстежувати зміни на всіх комп’ютерах або для всіх користувачів, ми можемо додати винятки до списку виключених комп’ютерів/користувачів. Елементи у виключеному списку можна будь-коли змінити або видалити.

Ми можемо швидко створювати TXT, HTML, MHTML, XML або CSV звіти про зміни, що відображаються на поточній активній вкладці.