Як виправити неправильні показання датчика?

XE Product imageBE Product imageEE Product image

Може статися – насправді це трапляється досить часто – один або кілька апаратних датчиків повідомляють про неправильні показання, які на певну величину відхиляються. Визначити подібні проблеми непросто, оскільки у звичайному сім’ї не вистачає точних вимірювальних приладів, тому ви, швидше за все, прочитаєте про них на технічних форумах або оглядах обладнання.

Для таких випадків AIDA64 пропонує користувачам можливість визначити значення зміщення. Якщо ми знаємо, наскільки датчик вимкнений, ми встановлюємо для нього зміщення у Файл / Налаштування / Корекція. Ми можемо визначити зміщення у відсотках (співвідношенні), або як фіксоване позитивне чи від’ємне значення зміщення.

Ця функція дозволяє нам виправляти показання датчика, коли відомо, що певний чіп датчика надає фіктивні вихідні дані. У таких випадках не тільки AIDA64, а й усі утиліти моніторингу обладнання показують однакове неправильне значення.     Тільки виробники обладнання можуть назавжди виправити такі проблеми, наприклад, за допомогою оновлення BIOS.

Рідко AIDA64 також може надавати неправильні показання датчиків. Якщо інші інструменти моніторингу обладнання відображають правильні значення, повідомте про проблему розробникам AIDA64 на офіційному форумі. Це варто зробити, оскільки зазвичай розробники виправляють такі помилки за тиждень-два.