Як виконувати команди на всіх підключених до мережі ПК?

BE Product image

За допомогою функції віддалений монітор, доступної в AIDA64 Business, ми можемо виконувати команди на віддалених ПК.

Підключення

Щоб скористатися цією функцією, нам потрібно відкрити діалогове вікно Монітор віддалених комп’ютерів, вибравши пункт Віддалений/Віддалений монітор у рядку меню. Тут ми зможемо підключитися до тих комп’ютерів, на яких дозволено віддалені підключення.

На знімку екрана ми бачимо, що з’єднання з віддаленим комп’ютером не встановлено. Щоб встановити з’єднання, нам потрібно клацнути правою кнопкою миші на порожній ділянці вікна, щоб активувати контекстне меню, перейдіть до Remote Monitor і виберіть «Віддалені комп’ютери».

Тут ми можемо вибрати один або кілька комп’ютерів, використовуючи IP-адресу або ім’я комп’ютера. Якщо ми використовуємо більше мереж, ми можемо вибрати назву мережі або вказати діапазон IP-адрес.

Після натискання "ОК" ми побачимо IP-адреси тих комп'ютерів, перерахованих на вкладці "Очікує", до яких AIDA64 намагається підключитися. Ті клієнтські комп’ютери, з’єднання з якими було успішно встановлено, будуть перераховані на вкладці Підключені. Якщо є будь-які віддалені комп’ютери, до яких хтось уже підключив їх, IP-адреса з’явиться на вкладці «Зайнятий», а ті комп’ютери, до яких AIDA64 не зміг під’єднатися, перераховані на вкладці «Помилка». На вкладці Відключено ми можемо побачити IP-адреси тих комп’ютерів, до яких ми вже підключилися.

На клієнтських комп’ютерах над областю сповіщень з’явиться спливаюча підказка, яка повідомляє користувача про успішне підключення. або невдала спроба встановити віддалене з'єднання. Під час віддаленого сеансу значок AIDA64 в області сповіщень стане червоним. Сповіщення про спливаючу підказку та піктограму можна приховати за допомогою параметра командного рядка /SILENT.

Виконання команд або надсилання повідомлень

У вікні «Моніторинг віддалених комп’ютерів» , ми можемо вибрати всі віддалені комп’ютери, натиснувши SHIFT. На вибраних ПК ми можемо виконати будь-яку команду, яку може виконати користувач, який увійшов на віддалений комп’ютер.

Якщо ми натиснемо «Віддалений» у меню або клацнемо правою кнопкою миші на будь-якому з вибраних віддалених комп’ютерів, ми побачимо операції за замовчуванням, доступні в AIDA64.

Надсилання повідомлень віддаленим користувачам

Ми можемо використовувати цю опцію, щоб надсилати повідомлення користувачам, наприклад, щоб інформувати їх про зміни, які ми внесли в їхніх системах.

Повідомлення буде негайно відображено на віддалених ПК, і користувачі також можуть відповісти на нього, натиснувши кнопку th e bubble.

Команда

Щоб запустити команду на віддаленому комп’ютері, нам потрібно клацнути правою кнопкою миші на одному з них, а потім у контекстному меню вибрати «Операції / Запустити програму». Таким чином ми можемо виконати будь-яку команду, яку може виконати користувач, який увійшов на віддалений ПК. Наприклад, якщо ми введемо «блокнот» у полі «Виконати програму», блокнот запуститься на всіх комп’ютерах. Звичайно, тут можна використовувати будь-яку команду (включаючи перемикачі командного рядка).